Webinar Weerstandskanalisatie

weerstandskanalisatie

Wanneer de wereld op zijn kop wordt gezet, stelt ons dat voor uitdagingen. We konden het voorbije jaar zelf ervaren welke impact verandering op ons heeft en hoe we daarop reageren. Veranderingen lokken bij iedereen sterke emoties uit.

Weerstand tegen verandering is een van die emoties waarmee je als change agent geconfronteerd wordt. Je zal die weerstand moeten kanaliseren, verkleinen en ombuigen om iedereen mee te krijgen in de verandering. Hoe je dat doet, vertellen we je graag in onze webinar Weerstandskanalisatie.


Praktische info

  • 1 februari 2021
  • 16.00u – 18.00u
  • Inschrijven kan tot 25 januari 2021
  • Nadat je je hebt ingeschreven krijg je een Zoom-link waarmee je kan deelnemen.

Inschrijven


Weerstandskanalisatie in de praktijk

Op 19 mei 2020, tijdens de piek van de eerste lockdown, hielden we een sessie in de gemeente Rumst over onder andere weerstandskanalisatie. De coronacijfers van de gemeente Rumst kleurden op dat moment donkerrood en zowel bestuur als medewerkers ervaarden die periode als een crisissituatie.

Veerle De Beuckeleer, Algemeen Directeur bij de gemeente Rumst getuigt: ‘Het deed de medewerkers deugd dat ze een kader aangeboden kregen, dat ruimer was dan enkel corona. Tegelijkertijd gaf de sessie ook uiting aan de emoties en de situatie zoals die toen werd ervaren. De bevestiging dat onze emoties eigen zijn aan een periode van verandering en de erkenning van die emoties versterkte onze veerkracht.’

‘Het inzicht dat je in onzekere tijden niet altijd het juiste antwoord voor handen kan hebben en dat het oké is wanneer emoties voor bijkomende verwarring zorgen werkte geruststellend. Doorheen de sessies ontstond er bij de medewerkers meer wederzijds begrip voor elkaar en die ademruimte heeft zeker binnen het team zeker zijn effect gehad.’