top of page
A - org herontwerp- shutterstock_2247056795.jpg

Locatie

Frederik de Merodestraat 12
2800 Mechelen

Prijs

650 euro verblijf (excl btw)

Korte Workshops icoon

Workshop

Organisatie (her)ontwerp
puzzelen met organisatiestukjes

Docenten

Ginkgo - Toon Torbeyns

Toon Torbeyns

Wat is de uitdaging? Het organisatie ontwerp blokkeert de toekomst

 

Organisatieproblemen, zoals moeizame communicatie, trage besluitvorming, hoge frictiekosten, conflicten, onduidelijke rolverdeling, lange doorlooptijden, wachttijden, vervreemding, demotivatie of stress kunnen lijken op het eerste zicht weinig met vorm of structuur van een organisatie te maken, maar kunnen hier deels tot worden teruggebracht.

 

Het gevolg van deze problemen is dat de organisatie niet meer, en steeds minder, afgestemd geraakt op de uitdagingen in de omgeving.  Vervolgens werk maken van de organisatie-inrichting is een manier om de organisatie terug te laten ontwikkelen in functie van de nieuwe uitdagingen. ​

Maar organisaties kunnen echter zeer verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de aanwezige uitdagingen en de interne vermogens, en zijn vaak zoekend naar een passende vorm. ​ De vraag stelt zich dan ook al snel: wat is een passend structuur voor de toekomst? En hoe geef je dit zoekproces vorm?

 

Voor wie? Professionals, adviseurs en leidinggevende

 

Ben je verantwoordelijk voor een organisatie of een deel van een organisatie of je adviseert intern of extern iemand die hier verantwoordelijk voor is en stel je vast dat de manier waarop de organisatie, het departement, de dienst vandaag is georganiseerd, eerder een hinderpaal dan een hefboom is om meerwaarde te leveren aan de klant, de burger, partners en medewerkers, dan is de workshop iets voor jou.

Meerwaarde van de workshop

 

Na het volgen van deze workshop is het helder:

  • in welk huidig organisatieregime je werkt

  • wat de randvoorwaarde zijn voor een succesvol organisatie(her)ontwerp

  • weet je wat en wie het beste communiceert bij een organisatie(her)ontwerp

  • ken je de principes van  arbeidsdeling

  • kan je zelfstandig ontwerpvarianten opmaken

  • ….

Praktisch

De workshop bestaat uit twee dagdelen: een voormiddag- en een namiddagprogramma.

De volgende workshops gaan door op:

  • 6 december 2024

  • 9 mei 2025

  • 5 december 2025

In-company workshop

Interesse in een in-company workshop? Vanaf vijf deelnemers bieden we op maat gemaakte sessies die specifiek op uw organisatie zijn afgestemd. De workshop kan uitgebreid worden tot een opleiding van 2 tot 5 dagen. Neem contact op voor meer details.

Contact

Wil je graag meer informatie over deze of anderen workshops, neem dan zeker contact op via het contactformulier of stuur een mailtje naar jesse.segers@ginkgoconsulting.be

bottom of page