top of page
summerschool - oude man_edited_edited.jp

Summerschool 
Veranderkunde

Locatie

De Heerlijckyt van Elsmeren - Geetbets

Prijs

3.750 euro (+ verblijf: 965 euro) (btw verlegd)

Masterclass icoon

Masterclass

Van theoretische concepten naar concrete veranderpraktijk

Word je in jouw organisatie(s) geconfronteerd met nieuwe veranderingen. Je krijgt hiermee de verantwoordelijkheid over een veranderopgave. Wat staat je nu te doen om deze verandering te realiseren? Waar begin je? Hoe ga je om met de verschillende belangen? En hoe vind je de juiste hefbomen om de verandering effectief te bewerkstelligen? Je wilt doorgronden waarom een verandering niet soepel loopt of beter toegerust zijn om veranderingen hanteerbaar te houden en tot een goed resultaat te brengen.

De Summerschool Veranderkunde is een vijfdaagse leerversnelling bedoeld voor organisatieprofessionals die bezig zijn met veranderingen in (hun) organisaties en daar zelf invloed op hebben. Die (mee) beslissen over wat een goede aanpak is en wat ervoor nodig is om die verandering tot stand te brengen.   

Wie deelneemt aan onze Summerschool Veranderkunde leert veranderopgaven te doorgronden en veranderprocessen effectiever in te richten. Daarnaast leer je jezelf kennen als veranderaar en je leert rust, stabiliteit en vertrouwen te vinden in je opdracht.

Inhoud van de opleiding

Als deelnemer leer je jouw verandervraagstuk veel beter doorgronden en hanteerbaar te maken. In het eerste deel van de Summerschool focussen we op de context van jouw organisatie als geheel en de plaats van jouw praktijkvraagstuk daarin. Vervolgens kijken we heel systemisch naar jouw context en kaderen we je eigen rol hierin. Je ontdekt waar je in wilt groeien en hoe je macht en politiek kunt inzetten. Aan het eind van de week heb je een overzicht van methodieken en weet je hoe je het geleerde in de praktijk kunt brengen. Je weet veel beter wat je te doen staat om jouw verandering tot een succes te maken.

Dag 1 – Grip krijgen op verandering 

 De eerste dag focust op het diagnosticeren van en vat krijgen op jouw verandervraagstuk. We kijken naar verschillende verandertheorieën en -strategieën en onderzoeken wat jij daaruit kunt halen.

 

Dag 2 – Jouw context en organisatie – deel I  

Op dag 2 duiken we de inhoud in met het herkennen van patronen in organisaties.

 

Dag 3 - Jouw context en organisatie – deel II  

Op dag 3 nemen we de ruimte om te plaatsen wat eerder voorbij kwam. Vervolgens maken we tijd en ruimte om jouw casuïstiek nader te beschouwen. In de middag kijken we naar verschillende handelingsperspectieven.

 

Dag 4 – Hoe positioneer je jezelf als veranderaar in de organisatie? – deel I  

Donderdag exploreren we waar jouw persoonlijke krachten, overtuigingen en uitdagingen als change agent liggen. Complexe verandertrajecten vragen een complementair team: hoe geef je dat vorm? Hoe kun je politiek vaardig zijn en vanuit jouw rol macht verwerven om impact te hebben? Aan het eind van de dag formuleer je jouw claim: wat jij wilt doen in jouw organisatie.  

 

Dag 5 - Hoe positioneer je jezelf als veranderaar in de organisatie? – deel II  

De laatste dag verdiepen we ons verder in het thema leiderschap. We focussen ons op de middenpositie van de veranderaar. Iedere veranderaar zit immers, al is het op verschillende manieren, in een middenpositie waarin je anderen wil leiden. 

Doelgroep van de opleiding

De summerschool is bedoeld voor organisatieprofessionals die bezig zijn met veranderingen in (hun) organisaties en daar zelf invloed op hebben. Ze beslissen (mee) over wat een goede aanpak is en wat ervoor nodig is om die verandering tot stand te brengen.   

We richten ons dus vooral op organisatieprofessionals die verantwoordelijkheid hebben om veranderingen, groot of klein, te realiseren in profit- of non-profitorganisaties: 

  • intern of extern adviseur, 

  • programma- en projectmanager, 

  • teamcoach, lijnmanager of interim manager. 

Praktische informatie

De vorm van een Summerschool geeft je de kans om in vijf dagen tijd een enorme leerversnelling te krijgen, die je niet kunt vergelijken met het effect van losse bijeenkomsten. 

Elke dag bestaat uit een ochtend-, middag-, en avondprogramma, onderbroken door verschillende pauzes. Om de opgedane inzichten te verwerken, maken we ook ruimte voor beweging en rust.  

Voorafgaand aan de Summerschool hebben geïnteresseerde kandidaten een persoonlijk intakegesprek met onze leercoach om te onderzoeken wat hun persoonlijke leerdoelen zijn, hoe hun verandervraagstuk er precies uitziet en wat je als deelnemer uit deze Summerschool zou kunnen halen. Hierdoor krijgt het leerproces al voor de aanvang vorm.

 

Een aantal weken voor de aanvang van de Summerschool ontvang via het leerplatform ook een overzicht van voorbereidende lectuur en een aantal voorbereidende reflectie oefeningen die dienen als basis voor het leertraject. Het leerplatfom wordt ook gebruikt om de presentaties van de verschillende dagen op bij te houden.

De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met SIOO (www.sioo.nl). 

Inschrijven en facturatie verloopt via SIOO, alsook de uitnodiging voor het leerplatform. 

De Summerschool Veranderkunde is een residentieel programma en je overnacht ter plaatste.

Informatie over de locatie: www.heerlijckyt.org

Docenten

Leike van Oss

Leike Van Oss

Jesse Segers

Jesse Segers

Wil je meer informatie?

Ginkgo - Toon-400 - foto©Kwinten Verspeurt.png

Contacteer ons, we helpen je graag verder met zowel inhoudelijke als praktische vragen.

Data

van 26/08 tot en met 30/08/2024

Meer weten?

Contacteer

Toon Torbeyns

voor meer informatie

+32 494 201 294

Inhoud
doelgroep
details
Docenten
bottom of page