top of page
impactvol beïnvloeden superman_edited.jpg

Impactvol Beïnvloeden

grungy streep wit.png

Locatie

​Residentieel - Nog te bepalen

Prijs

1.875 euro + 290 euro verblijf (excl btw)

Inhoud van de opleiding

Impactvol beïnvloeden betekent dat je vanuit een win-winattitude jouw belangen verbindt met die van anderen en zo de hele organisatie vooruit helpt. Het betekent dat je erin slaagt om op een vaardige manier uitdagingen aan te kaarten en verandervraagstukken bij anderen ingang te doen vinden. Dat doe je door je netwerkvaardigheden zo in te zetten dat je de juiste beïnvloedingstactieken hanteert om de juiste mensen in beweging te krijgen. De grootste uitdaging die hierbij komt kijken is; er altijd over waken dat je ook echt en oprecht overkomt. 

De opleiding focust op de vier dimensies waarvan we, uit onderzoek, weten dat die essentieel zijn voor politiek vaardig handelen. De vier dimensies zijn: 

  

Sociale slimheid:   

Over hoe de hazen lopen binnen sociale contexten. En over hoe je zicht krijgt op wie de macht heeft om de verandering die je claimt, te laten plaatsvinden.   

 

Beïnvloedingstechnieken:  

Over hoe je de juiste techniek op het juiste moment kunt inzetten, over wat werkt en waarom. Ook ga je verschillende beïnvloedingstactieken aanleren en je eigen maken.   

 

Netwerken:  

Over hoe je je eigen sociale netwerken kunt opbouwen en versterken. Over de snelste weg met de minste weerstand. En over hoe je de steun die je hebt verworven, voor je kunt laten werken.   

 

Echt en oprecht overkomen:  

Over hoe je voorkomt dat mensen moeten raden naar je oprechte intenties, met het risico dat zij jouw intenties labelen als manipulatief en dwingend.   

Doelgroep van de opleiding

In de opleiding ‘Impactvol Beïnvloeden’ leer je om sociaal slim te handelen in je organisatie of werkveld. Ook leer je om appreciërend te kijken naar het politiek handelen in organisaties, dit op een constructieve manier in te zetten én om misbruik van macht te herkennen. Daardoor ben je beter in staat om in te zetten op de verandering die je voorstaat en om vanuit je persoonlijk leiderschap meer te bereiken.  

 

Deze opleiding richt zich tot iedereen die invloed wil uitoefenen op zijn of haar omgeving zonder daarbij terug te kunnen of moeten vallen formele macht of een hiërarchische relatie. 

Praktische informatie

We maken gebruik van een mix van leervormen en proberen die zo goed mogelijk te balanceren. In het programma zitten zowel virtuele sessies, live sessies, als zelfstudie. Het voordeel daarvan is dat met online voorbereiding (pre-teaching) iedereen op eigen tempo de theorie doorneemt en dat iedereen de live sessies met dezelfde voorkennis begint en we sneller in de diepte en voorbij de theoretische kaders kunnen gaan. 

De workshop is een residentieel programma en je overnacht ter plaatste.

veeg paars.png

Docenten

Ginkgo - Daan-344 - foto©Kwinten Verspeurt.png

Daan Sorgeloos

Wil je meer informatie?

Ginkgo - Maura Melis-290 - foto©Kwinten Verspeurt-2.png

Contacteer ons, we helpen je graag verder met zowel inhoudelijke als praktische vragen.

Data

  • 20 en 21 maart 2023

  • 23 en 24 oktober 2023

Maura Melis

+32 494 668 270

Inhoud
doelgroep
details
Docenten
bottom of page