top of page
impactvol beïnvloeden banner
Opleidingen icoon

Opleiding

Nog te bepalen

Locatie

Prijs

975 euro (excl btw)

Impactvol Beïnvloeden
niet te weerstaan

De uitdaging?

Impactvol beïnvloeden als hefboom voor verandering

 

De behoefte om impactvol beïnvloeden als hefboom voor verandering te willen ontwikkelen, kan zich in verschillende uitdagingen uiten:

 • Je ervaart dat (nog) harder werken, het verschil niet meer maakt om je ideeën gerealiseerd te krijgen. Je wilt slimmer leren werken.

 • Je worstelt met het gegeven dat beslissingen in organisaties vaak politiek zijn en niet inhoudelijk. Je vraagt je af hoe dit komt.

 • Je weet dat politiek speelt in organisaties, maar je bent er niet goed in. Je wilt het beter leren begrijpen of zelfs leren hoe je politiek vaardig wordt.

 • Je wilt iets veranderen maar je kan de beslissing erover niet nemen. Hoe krijg je het dan toch voor elkaar?

 • Je zit in een functie waar je dingen voor elkaar moet krijgen, maar je hebt geen hiërarchische macht over de personen die dingen moeten realiseren.

 • Je hebt de meeste optimalisaties in jouw afdeling gerealiseerd. Voor verdere optimalisaties met impact ben je afhankelijk van de betrokkenheid van collega’s uit andere diensten of departementen. Je krijgt wel hun oor, maar je wil ook hun hart winnen om hen actief te doen meewerken.

In de hedendaagse dynamische werkomgeving is het niet voldoende om harder te werken. Echte verandering vereist dat je slimmer werkt en invloed uitoefent op sleutelmomenten. Of je nu geconfronteerd wordt met politieke uitdagingen binnen je organisatie of simpelweg meer invloed wilt zonder hiërarchische macht, deze workshop leert je hoe je effectief kan beïnvloeden om de gewenste veranderingen te realiseren.

 

Voor wie? Professionals en leidinggevenden

 

Deze workshop is ontworpen voor professionals en leidinggevenden die willen leren om strategisch te navigeren en invloed uit te oefenen binnen hun organisaties, ongeacht hun formele macht. Of je nu een beginnend manager bent of een ervaren leider, de vaardigheden die je hier opdoet, zal je vermogen om positieve, duurzame veranderingen te stimuleren, aanzienlijk versterken.

 

Dit betekent dat je vanuit een win-winattitude jouw belangen verbindt met die van anderen en zo de hele organisatie vooruithelpt. Het betekent dat je erin slaagt om op een vaardige manier uitdagingen aan te kaarten en verandervraagstukken bij anderen ingang te doen vinden in functie van de verandering die nodig is. Dat doe je door je netwerkvaardigheden zo in te zetten dat je de juiste beïnvloedingstactieken hanteert om de juiste mensen in beweging te krijgen. De grootste uitdaging die hierbij komt kijken is er altijd over waken dat je ook echt en oprecht overkomt.

Meerwaarde van de workshop

 

Na de workshop

 • weet je beter welke verandering je wilt brengen in je eigen omgeving

 • heb je concrete handvatten waarmee je snel en doeltreffend het krachtenveld in kaart kunt brengen en succesvolle ingangen kunt vinden

 • heb je de eerste stappen genomen om sociaal slim te handelen

 • kun je beter managen hoe mensen je geloofwaardigheid en oprechtheid ervaren

 • weet je om te gaan met mensen die politiek handelen op een niet-ethische manier toepassen

 

Daardoor ben je beter in staat om op verandering in te zetten en om vanuit je leiderschap meer te bereiken.

Praktische informatie
 

De opleiding bestaat uit drie dagdelen met een voormiddag-, een namiddag- en een avondprogramma.

De eerstvolgende workshops gaan door op

 • 21 oktober 2024


Docenten

Ginkgo - Daan Sorgeloos

Daan Sorgeloos

In-company workshop

 

Interesse in een in-company workshop? Vanaf vijf deelnemers bieden we op maat gemaakte sessies die specifiek op je organisatie zijn afgestemd. De workshop kan uitgebreid worden tot 5 dagdelen. Neem contact op voor meer details.


Contact

 

Wil je graag meer informatie over deze of anderen workshops, stuur een mailtje naar Jesse.segers@ginkgoconsulting.be


bottom of page