top of page
impactvol beïnvloeden banner
Opleidingen icoon

Opleiding

​Residentieel

Locatie

Prijs

1.875 euro + 290 euro verblijf (excl btw)

Impactvol Beïnvloeden

Jouw verandervraagstuk ingang doen vinden

Een idee succesvol doorgevoerd krijgen in een organisatie lijkt soms iets weg te hebben van een kansspel. Alsof het niet uitmaakt hoe goed je idee is en hoe stevig je je ervoor inzet. En dat terwijl anderen juist moeiteloos en glansrijk de handen op elkaar lijken te krijgen voor hun plannen.

 

Ze weten om te gaan met macht binnen hun organisatie en nemen zelfverzekerd hun positie in binnen hiërarchische situaties. Bovendien krijgen ze hun ideeën gerealiseerd alsof zij een onzichtbaar proces regisseren. Hun geheim? Leiden zonder autoriteit. De kernboodschap? Beïnvloeden en overtuigen doe je niet alleen.

Inhoud van de opleiding

Impactvol beïnvloeden betekent dat je vanuit een win-winattitude jouw belangen verbindt met die van anderen en zo de hele organisatie vooruit helpt. Het betekent dat je erin slaagt om op een vaardige manier uitdagingen aan te kaarten en verandervraagstukken bij anderen ingang te doen vinden. Dat doe je door je netwerkvaardigheden zo in te zetten dat je de juiste beïnvloedingstactieken hanteert om de juiste mensen in beweging te krijgen. De grootste uitdaging die hierbij komt kijken is; er altijd over waken dat je ook echt en oprecht overkomt. 

De opleiding focust op de vier dimensies waarvan we, uit onderzoek, weten dat die essentieel zijn voor politiek vaardig handelen: 

  

 • Sociale slimheid:  zicht krijgen op wie de macht heeft om de verandering die je claimt, te laten plaatsvinden.   

 • Beïnvloedingstechnieken:  verschillende beïnvloedingstactieken aanleren en je eigen maken.   

 • Netwerken:  eigen sociale netwerken opbouwen en versterken.  

 • Echt en oprecht overkomen:  voorkomen dat mensen moeten raden naar je oprechte intenties.   

Doelgroep van de opleiding

In de opleiding ‘Impactvol Beïnvloeden’ leer je om sociaal slim te handelen in je organisatie of werkveld. Ook leer je om appreciërend te kijken naar het politiek handelen in organisaties, dit op een constructieve manier in te zetten én om misbruik van macht te herkennen. Daardoor ben je beter in staat om in te zetten op de verandering die je voorstaat en om vanuit je persoonlijk leiderschap meer te bereiken.  

 

Deze opleiding richt zich tot iedereen die invloed wil uitoefenen op zijn of haar omgeving zonder daarbij terug te kunnen of moeten vallen formele macht of een hiërarchische relatie. 

Praktische informatie

We maken gebruik van een mix van leervormen en proberen die zo goed mogelijk te balanceren. In het programma zitten zowel virtuele sessies, live sessies, als zelfstudie. Het voordeel daarvan is dat met online voorbereiding (pre-teaching) iedereen op eigen tempo de theorie doorneemt en dat iedereen de live sessies met dezelfde voorkennis begint en we sneller in de diepte en voorbij de theoretische kaders kunnen gaan. 

De workshop is een residentieel programma en je overnacht ter plaatste.

Docenten

Ginkgo - Daan Sorgeloos

Daan Sorgeloos

Wil je meer informatie?

Ginkgo - Daan-344 - foto©Kwinten Verspeurt.png

Contacteer ons, de verantwoordelijke docent helpt je graag verder met zowel inhoudelijke als praktisch vragen. 

Data

 • 6 en 7 mei 2024

 • 21 en 22 oktober 2024

  • dag 1: ontvangst: 9u - start 9u30

  • avondprogramma op dag 1 tot 19u30​

  • dag 2: start: 9u - einde: 16u30

Daan Sorgeloos

+32 499 74 56 86

bottom of page