Een idee succesvol doorgevoerd krijgen in een organisatie, lijkt soms iets weg te hebben van een kansspel. Alsof het niet uitmaakt hoe goed je idee is en hoe stevig je je ervoor inzet. En dat terwijl anderen juist moeiteloos en glansrijk de handen op elkaar lijken te krijgen voor hun plannen. Ze weten om te gaan met macht binnen hun organisatie en nemen zelfverzekerd hun positie in binnen hiërarchische situaties. Bovendien krijgen ze hun ideeën gerealiseerd alsof zij een onzichtbaar proces regisseren.

Hun geheim? Leiden zonder autoriteit.

Jouw leiderschapsclaim ingang doen vinden

Leiden zonder autoriteit betekent dat je vanuit een win-winattitude jouw belangen verbindt met die van anderen en zo de hele organisatie vooruit helpt. Het betekent dat je erin slaagt om op een vaardige manier de olifant in de kamer te benoemen en je eigen leadershipclaim bij anderen ingang te doen vinden in functie van die olifant.

Dat doe je door je sociale slimheid en je netwerkvaardigheden zo in te zetten dat je de juiste beïnvloedingstactieken hanteert om mensen in beweging te krijgen. Daarbij moet je er altijd over waken dat je ook echt en oprecht overkomt. 

En dat is precies wat je leert in de Workshop Leading without Authority.

Leading without authority 2021

Ook in 2021 organiseert Ginkgo Consulting een workshop rond leiden zonder formele autoriteit.

— Workshop juni volzet —

De workshop van juni is al volzet, maar in november organiseren we hem nogmaals.

Meer informatie volgt later op deze website, in onze nieuwsbrief en op de LinkedIn-pagina van Ginkgo Consulting. Je kan natuurlijk ook een mailtje sturen naar toon.torbeys@ginkgoconsulting.be

What’s in it for you?

In de workshop Leading without authority leer je om sociaal slim te handelen in je organisatie of werkveld. Ook leer je om appreciërend te kijken naar het politiek handelen in organisaties en om misbruik van macht te herkennen. Daardoor ben je beter in staat om in te zetten op de verandering die je voorstaat en om vanuit je leiderschap meer te bereiken. 

Het gedachtegoed dat aan de grondslag ligt van onze workshop is onderzocht en bewezen effectief. Gedurende twee dagen helpen we je stap voor stap ontdekken en handelen. Daarvoor zetten we een mix van methodieken in.

In onderstaand filmpje legt collega Daan kort uit wat politiek vaardig handelen is en wat de vier dimensies daarvan zijn.

Na de workshop

  • weet je beter welke verandering je wilt brengen in je eigen omgeving,
  • is je wil om politiek te handelen toegenomen,
  • heb je concrete handvatten waarmee je snel en doeltreffend het krachtenveld in kaart kunt brengen en succesvolle ingangen kunt vinden,
  • heb je al de eerste stappen genomen om sociaal slim te handelen,
  • kun je beter managen hoe mensen je geloofwaardigheid en oprechtheid ervaren,
  • weet je om te gaan met mensen die politiek handelen op een niet-ethische manier toepassen.