3 & 4 OKTOBER 2019

Meer bereiken – in belang van het grotere geheel

Politiek handelen mag dan soms een kwalijke reputatie hebben; in essentie is het een onmisbare vaardigheid om je organisatiedoelen te bereiken. Het moet dan wel zo gebeuren dat het voor alle betrokkenen winst oplevert – en dus niet alleen voor jezelf. Wie dát kan doorgronden en toepassen, heeft goud in handen. Kom daarvoor naar de workshop Change Leadership – Leading without authority. En ontwikkel er je sociale slimheid en beïnvloedingsvaardigheden.

Uitdaging

Een idee succesvol doorgevoerd krijgen in een organisatie, lijkt soms iets weg te hebben van een kansspel. Alsof het niet uitmaakt hoe goed je idee is en hoe stevig je je ervoor inzet. Anderen lijken juist moeiteloos en glansrijk de handen op elkaar krijgen voor hun plannen. Ze weten om te gaan met macht binnen hun organisatie en nemen zelfverzekerd hun positie in binnen hiërarchische situaties. Bovendien krijgen ze hun ideeën gerealiseerd alsof zij een onzichtbaar proces regisseren. Wat hun geheim is? Ze kunnen zich goed verhouden tot macht en weten het politieke spel goed te spelen.

Het geheim 

Om hun doel te bereiken, proberen mensen elkaar in de kluwen van belangen voortdurend te beïnvloeden. Vaak met de gedachte dat je rechtstreeks op je doel moet afgaan, en dat rationele argumenten de beste troef zijn. De werkelijkheid is anders, zo blijkt uit onderzoek. Mensen die succesvol zijn, verbinden hun eigen belangen met die van anderen. Ze weten de juiste snaren te raken, de juiste ingangen te benutten en met weinig inspanning veel te realiseren – voor de hele organisatie. Dat doen ze op een sociaal handige manier, met veel tactiek en met oog voor verhoudingen. Bovendien weten ze hun intenties oprecht over te brengen. 

Doel

In de workshop Change Leadership – Leading without authority leer je om sociaal slim te handelen in je eigen organisatie of werkveld. Ook leer je om appreciërend te kijken naar het politiek handelen in organisaties en om misbruik van macht te herkennen. Daardoor ben je beter in staat om in te zetten op de verandering die je voorstaat en om vanuit je leiderschap meer te bereiken. 

Voor wie?

De workshop is ontwikkeld voor professionals die beter willen leren omgaan met macht en het politieke spel binnen (netwerk)organisaties. Zij willen vaardiger worden in het uitoefenen van invloed én hun positie kunnen innemen als zij veranderingen nastreven. 


Uw docenten

Resultaat

Wie meer politieke vaardigheden in huis heeft, zal merken dat hij beter kan omgaan met de uitdagingen in organisaties en in het persoonlijke leven. Zo horen we terug dat het mensen beter lukt hun visie over te brengen, positief bij te dragen aan de prestaties van hun team, en om het politieke spel beter te doorgronden en daarin zelf grip te krijgen. 

Na afloop van de workshop:

  • Heb je beter voor ogen welke verandering je wilt brengen in je eigen omgeving 
  • Is je wil om politiek te handelen toegenomen
  • Heb je concrete handvatten waarmee je snel en doeltreffend het krachtenveld in kaart kunt brengen en succesvolle ingangen kunt vinden
  • Heb je direct de eerste stappen genomen om sociaal slim te handelen
  • Kun je beter managen hoe mensen je geloofwaardigheid en oprechtheid ervaren
  • Weet je om te gaan met mensen die politiek handelen op een niet-ethische manier toepassen

Opleidingsinformatie

Data:                             3 & 4 oktober 2019

Omvang:                      5 dagdelen 

Spreiding:                     1 x 2 dagen (incl. een avondprogramma op dag 1)

Studiebelasting:           28 uur 

Deelnamekosten:         € 1.600/ PP 

(37,5% korting voor deelnemers uit publieke organisaties)

Verblijfskosten:              *Locatie nog te bepalen

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u eens vrijblijvend van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Neem dan vooral contact met ons!

Inschrijven