top of page
Leading from the middle.jpg

Leading from the middle

de smeerolie tussen top en werkvloer

Locatie                                                  Prijs

te bevestigen                                        650 euro (exc. BTW)

Wat is de uitdaging? Leading from the middle

 

Er is een periode geweest dat mensen in het midden van de organisatie overbodig leken. Maar vandaag worden ze gezien als dé belangrijkste schakel voor een organisatie om zich snel te kunnen aanpassen aan de buitenwereld.

 

Als je druk voelt in het midden van je organisatie is dat niet toevallig. Die druk ontstaat om verschillende redenen. Een daarvan is dat de mensen in het midden niet helder hebben wat hun specifieke rollen zijn en over welke specifieke vaardigheden ze moeten beschikken om die rollen te kunnen opnemen. Want vandaag dienen mensen in het midden meer te doen dan enkel de strategie implementeren.

 

Wat zijn de andere rollen van de mensen in het midden van een wendbare organisatie met wendbare individuen? En zijn die rollen niet in strijd met elkaar? Moet iedereen nu dezelfde rol opnemen of varieert dit van de plek in de organisatie? Hoe doen anderen mensen in het midden dit? En welke rol speelt de top in het creëren van een sterk middenkader? Hoe zit dat dan met zelfsturende teams?

 

Voor wie? Professionals en leidinggevende

 

Je bent verantwoordelijk om de strategie ingang te laten vinden in de dagelijkse operaties of je ondersteunt en ontwikkelt professional die daarvoor verantwoordelijk zijn. Je werkt in het midden van de organisatie en wil meer helderheid over wat er van je verwacht wordt.

 

Meerwaarde van de workshop

 

Na deelname aan deze workshop heb je:

  • een helder begrip hebben van de vier kritieke rollen die middelmanagers moeten beheersen en dit in relatie tot veranderopgaves en ontwikkelingsstadia van de organisatie.

  • een verdiept inzicht over welke vaardigheden en mindset de mensen in het midden van de organisatie moeten hebben en hoe je die kan ontwikkelen.

  • duidelijk zicht op de rol van het topmanagement in de ontwikkelingen van een sterk middenkader.

Praktische informatie

Deze workshop bestaat uit twee dagdelen: een voormiddag- en een namiddagprogramma.

 

De eerstvolgende data waarop deze workshop plaatsvindt zijn:

  • 15 november 2024

  • 10 maart 2025

 

Docent

Jesse Segers (3)_edited.jpg

Jesse Segers

Inschrijven

Ontdek hoe je wijzer kunt werken in je organisatie door je vandaag nog in te schrijven!

In-company workshop

Interesse in een in-company workshop? Vanaf vijf deelnemers bieden we op maat gemaakte sessies die specifiek op jouw organisatie zijn afgestemd. De workshop kan uitgebreid worden tot 8 dagdelen. Neem contact op voor meer details.​

Contact

 

Wil je graag meer informatie over deze of andere workshops, neem dan zeker contact op via het contactformulier hieronder of stuur dan een mailtje naar jesse.segers@ginkgoconsulting.be

bottom of page