top of page
A-storytelling-shutterstock_257453038.jpg

Storytelling

Locatie

Frederik de Merodestr 12

2800 Mechelen

Korte Workshops icoon

Workshop

Prijs

490 euro verblijf (excl btw)

Verhalen als katalysator bij verandering 

Een veranderboodschap brengen is een vaak onderschat onderdeel van een verandertraject. Nochtans kunnen  we het mislukken van verandertrajecten deels wijten aan de gebrekkige communicatie. Om dat te vermijden is een activerend en inspirerend communicatieplan cruciaal.

In deze opleiding geven we een kader waarbinnen je goede verandercommunicatie kan ontwikkelen en het evenwicht kan vinden tussen de formele en informele communicatie. Die laatste maakt immers onvermijdelijk deel uitmaakt van de informatie die door de organisatie beweegt.  

Inhoud van de opleiding

Maar wat communiceer je dan best bij de aankondiging van een organisatieverandering? En hoe breng je de boodschap? En wie brengt die best?

Minstens drie elementen bepalen de kwaliteit van een aankondiging van verandering: de boodschap, het kanaal en de timing.

De kwaliteit van de boodschap op zich wordt dan weer bepaald door zowel de inhoud, de communicatiestijl, het bereik, als de communicatiebron.

De Workshop duikt in de voormiddag in het de inhoud en de omkadering van je verandercommunicatie door dieper in te gaan op:

  • De essentiële inhoud van een veranderboodschap

  • De vorm van een verandercommunicatie

  • Hoe en door wie wordt de veranderboodschap gebracht

Na de lunch verwerken we al deze componenten tot een inspirerend verhaal door aan de slag  te gaan met de techniek van storytelling.

Doelgroep van de opleiding

De workshop “Een kwalitatieve verandercommunicatie opstellen” is ontwikkeld voor managers en professionals die bij organisatieveranderingen merken dat medewerkers geïnformeerd willen worden over de verandering die op til staat.

Praktische informatie

De opleiding omvat een fysieke trainingsdag en wordt ondersteund door een mix van leervormen en proberen die zo goed mogelijk te balanceren. In het programma zitten zowel virtuele sessies, live sessies, als zelfstudie. Het voordeel daarvan is dat met online voorbereiding (pre-teaching) iedereen op eigen tempo de theorie doorneemt en dat iedereen de live sessies met dezelfde voorkennis begint en we sneller in de diepte en voorbij de theoretische kaders kunnen gaan.

Docenten

Ginkgo - Toon Torbeyns

Toon Torbeyns

Wil je meer informatie?

Ginkgo - Toon-400 - foto©Kwinten Verspeurt.png

Contacteer ons, de verantwoordelijke docent helpt je graag verder met zowel inhoudelijke als praktisch vragen. 

Data

  • 23/04/2024

  • 05/12/2024

    • ontvangst: 9u - start 9u30​

    • einde: 17u 

Toon Torbeyns

+32 494 201 294

bottom of page