top of page
Weerstandskanalisatie bij verandering banner

Blij met weerstand?
Weerstandskanalisatie bij verandering

Locatie

Klaterstraat 35
2830 Blaasveld

Prijs

960 euro (excl btw)

Korte Workshops icoon

Workshop

Doelgroep van de opleiding

Deze verdieping is bedoeld voor leidinggevenden, change verantwoordelijken en HR-medewerkers. Het leert hen – naast de projectmatige opvolging van verandertrajecten – ook oog en oor te hebben voor de emoties die beginnen te leven tijdens verandertrajecten.

Praktische informatie

De opleiding omvat twee volledige fysieke trainingsdagen, met voldoende ruimte om met eigen vragen aan de slag te gaan. Je voorbereidende opdracht is dan ook essentieel om de volledige meerwaarde uit de dag te halen. De opleiding zelf is opgebouwd rond een mix van leervormen. Naast de fysieke sessie, voorzien we ook een voorbereiding die je op eigen tempo kan doornemen en voorbereiden. Zo kunnen we in de fysieke sessies, sneller in de diepte en de gezamenlijke opleidingstijd zo efficiënt mogelijk benutten. De theorie en inzichten worden gekoppeld aan eigen ervaringen en reflectie, waardoor het geleerde onmiddellijk toepasbaar is in de werkomgeving. 

Deze verdiepingsdag bouwt verder op de tweedaagse opleiding ‘Change Essentials’ en maakt deel uit van ons aanbod ‘build your own academy’. De opleiding kan zeker als alleenstaande opleiding gevolgd worden.

Docenten

Wil je meer informatie?

Ginkgo - Maura Melis

Contacteer ons, we helpen je graag verder met zowel inhoudelijke als praktische vragen.

Data

  • 09/11 en 23/11 2023

    • ontvangst: 9u - start 9u30​

    • einde: 17u 

Maura Melis

+32 494 668 270

Weerstand lezen als bron van informatie

Elke verandering waarmee medewerkers geconfronteerd worden lokt emotie uit. Deze emoties kunnen zeer intens zijn en helpen in de eerste plaats de aandacht te richten op de betekenis van een veranderende gebeurtenis.

 

In deze opleiding geven we handvatten om medewerkers te ondersteunen in de zoektocht om binnen hun eigen mogelijkheden met deze veranderende situatie om te gaan en het ‘emotionele gedoe’ te zien als waardevolle informatie in plaats van ‘lastig’.

Inhoud van de opleiding

De vraag die leiders van verandering tijdens onze opleidingen en gesprekken het vaakst stellen, is hoe ze met weerstand tegen verandering moeten omgaan. Waar deze sterke emoties vandaan komen en hoe hiermee om te gaan, zijn dan ook vragen waar het management wel eens wakker van kan liggen tijdens de implementatie van verandering.

In deze opleiding geven we handvatten aan iedereen die een ondersteunende rol heeft in het uitrollen van veranderingstrajecten en leidinggevenden die veranderingstrajecten moeten implementeren.

In deze rollen lopen mensen het risico emoties af te blokken om de voortgang te garanderen, of er juist te veel in mee te gaan uit zorg voor de medewerkers.

Deze verdieping focust vanuit verschillende standpunten op de individuele impact:

  • Hoe ondersteun je medewerkers in de zoektocht om binnen hun eigen mogelijkheden om te gaan met veranderende situaties.

  • Hoe je als leider in verandering je eigen emoties managet terwijl je het evenwicht zoekt tussen focussen op de verandering en borgen van de continuïteit van het systeem.

  • Het belang van psychologische veiligheid om een context te creëren waarin ruimte is voor emoties én gedeelde verantwoordelijkheid.

bottom of page