top of page
shutterstock_1734128516.jpg

Change community Café

Locatie

Mechelen

Prijs

75 euro (excl. btw)

Community

LogoAcademyPartnerGroen96x87.png
grungy streep wit.png

Community Café

 

Omdat we geregeld de vraag krijgen naar het oprichten van een community rond veranderkunde starten we in september 2023 met een voorzichtig experiment.  We streven ernaar een boeiend programma samen  te stellen voor iedereen die als interne veranderaar of externe change consultant wil verbinden met collega's uit het werkveld en wil blijven bijleren. Alle verander gerelateerde topics zijn welkom voor op de agenda: veranderkunde, leiderschap, groepsontwikkeling,...

Inhoud is uiteraard belangrijk, maar verbindingen leggen met gelijkgestemden ook. We voorzien dus ook ruimschoots te tijd om te netwerken.

Praktisch

Elke laatste dinsdagavond van de maand van 19u tot 21u (of langer voor wie graag blijft plakken).

Mechelen - de exacte locatie wordt nog bekend gemaakt.

Programma:

26 september 2023 - Daan Sorgeloos (Ginkgo)

"De orde van verandering onder de loep: eerste, tweede en derde orde verandering". 

Daan Sorgeloos geeft de aftrap van het door zijn lezing van het congres op 25 mei, in uitgebreidere vorm, te brengen voor een groter publiek. Iedereen is in verandering, maar elke verandering is anders. Organisaties moeten continu veranderen om duurzaam performant te blijven. Dit maakt dat leidinggevende teams met regelmaat van de klok veranderprojecten onder de loep moeten nemen. Tijdens deze workshop geeft Daan toelichting aan 3 types van verandering waarop veranderprojecten kunnen geplot worden. Waarbij elk type van verandering het inzetten van andere kennis en competenties vraagt. Dit helpt om te voorkomen dat een specifieke verandering op een foute aanpak stoelt en veranderprojecten ondanks de beste intentie toch nog de mist in gaan. Want vandaag is het niet zozeer de vraag welke veranderproject prioriteit krijgt,  maar wel welke veranderprojecten tegelijk te trekken en hoe deze op een zorgzame manier voor mens, team en organisatie te implementeren.

28 November 2023 - Anouk Moors (Mediv)

"Gedoe in mijn team, wat nu?". 

Waar mensen samenwerken ontstaan conflicten. Hoewel ze bij het leven horen zijn vele onder ons bang voor conflict en op zoek naar manieren om ze te voorkomen.
In deze workshop krijg je van Anouk vijf elementen mee die aan de basis liggen van conflict en krijg je 10 praktische tips om hier als leider goed mee om te gaan. We leren dus niet hoe je zorgt dat er geen conflict is - wel hoe je het potentieel van conflict goed benut!

Bemiddeling dus als werkkader dat aansluit bij het diepe verlangen van mensen om in gemeenschap en in samenwerking te blijven, ondanks en dankzij hun verschillen.  Zelfs als we volop door allerhande veranderprocessen gaan.

30 januari 2024 - Rudy Vandamme 

"Floreren op De Plek der Moeite". 

26 maart 2024 - Jef Cumps 

"Sociocratie 3.0 en gedragen besluitvorming". 

28 mei 2024 - Klantengetuigenis

"nog te bepalen".

pijl groen.png
bottom of page