Word je in jouw organisatie(s) geconfronteerd met nieuwe veranderingen. Krijg je daarmee de verantwoordelijkheid over een veranderopgave? Weet je niet precies wat je nu te doen staat om deze verandering te realiseren? Waar te beginnen? Hoe om te gaan met de verschillende belangen? Weet je niet hoe je de juiste hefbomen vindt om de verandering effectief te bewerkstelligen?

Wat leer je?

Wie deelneemt aan onze Summerschool Veranderkunde leert veranderopgaven te doorgronden en veranderprocessen effectiever in te richten. Je leert jezelf kennen als veranderaar en je leert rust, stabiliteit en vertrouwen te vinden in je opdracht.

Voorafgaand aan de summerschool hebben geïnteresseerde kandidaten een persoonlijk intakegesprek met onze leercoach om te onderzoeken wat hun persoonlijke leerdoelen zijn, hoe hun verandervraagstuk er precies uitziet en wat je als deelnemer uit deze summerschool zou kunnen halen. Hierdoor krijgt het leerproces al voor de aanvang vorm.

Bekijk hier hoe deelnemers de eerste editie van onze Summerschool Veranderkunde ervoeren.

Voor wie?

De summerschool is bedoeld voor organisatieprofessionals die bezig zijn met veranderingen in (hun) organisaties en daar zelf invloed op hebben. Ze beslissen (mee) over wat een goede aanpak is en wat ervoor nodig is om die verandering tot stand te brengen.  

We richten ons dus vooral op organisatieprofessionals die verantwoordelijkheid hebben om veranderingen, groot of klein, te realiseren in profit- of non-profitorganisaties:

  • intern of extern adviseur,
  • programma- en projectmanager,
  • teamcoach, lijnmanager of interim manager.

Het programma

De vorm van een summerschool geeft je de kans om in vijf dagen tijd een enorme leerversnelling te krijgen, die je niet kunt vergelijken met het effect van losse bijeenkomsten.

Elke dag bestaat uit een ochtend-, middag-, en avondprogramma, onderbroken door verschillende pauzes. Om de opgedane inzichten te verwerken, maken we ook ruimte voor beweging en rust. 

In het eerste deel van de summerschool focussen we op de context van jouw organisatie als geheel en de plaats van jouw praktijkvraagstuk daarin. Vervolgens kijken we heel systemisch naar jouw context en kaderen we je eigen rol hierin. Je ontdekt waar je in wilt groeien en hoe je macht en politiek kunt inzetten. Aan het eind van de week heb je een overzicht van methodieken en weet je hoe je het geleerde in de praktijk kunt brengen. Je weet veel beter wat je te doen staat om jouw verandering tot een succes te maken.

Het gedetailleerde programma met alle topics die per dag behandeld worden vindt je in de brochure.


De docenten

Rob Leliveld

Als leercoach, docent, adviseur en procesbegeleider verbindt Rob Leliveld al meer dan 25 jaar verandertheorie en -praktijk. Rob is opgeleid als bedrijfseconoom en bestuurskundige. Hij helpt professionals bij vragen op het vlak van verandermanagement, professionalisering, beïnvloeding, weerstand en teamontwikkeling en organisaties bij leerprocessen op het vlak van leiderschap.

Leike van Oss

Leike van Oss is actief als organisatieadviseur, interim-manager, (team) coach, docent en schrijver. Leike is specialist op vlak van systeemtheorie en krijgt veel te maken met vraagstukken rond weerbarstige patronen en rond besturing & staf- lijnrelaties in organisaties. Het fascineert haar dat organisaties in de praktijk steeds afwijken van de managementbedoelingen en dat veranderprocessen vaak zo anders verlopen dan gedacht.

Jesse Segers

Jesse Segers is en rector van Sioo en bijzonder hoogleraar Leiderschap aan de universiteit Exeter (UK). Hij is bedrijfspsycholoog en econoom en heeft opleidingen in de gestalttherapie, counseling en coaching gevolgd. Hij is de voormalige vice-decaan van Antwerp Management School (BE) , en werkte in HR en als adviseur in nationale en internationale bedrijven. In België is hij een veelgevraagd leiderschapsexpert en -auteur.

Daan Sorgeloos

Daan Sorgeloos is consultant en medeoprichter van Ginkgo Consulting. Daarnaast is Daan als docent werkzaam bij Sioo, Vrije Universiteit Brussel en Antwerp Management School. Zijn specialiteit ligt in het begeleiden van professionals die zich willen bekwamen in politieke vaardigheden en verandermanagement.

Toon Torbeyns

Toon Torbeyns is consultant en medeoprichter van Ginkgo Consulting. Zijn consultancypraktijk focust op het creëren van duurzame en aangename werkomgevingen aan de hand van organisatie- en leiderschapsontwikkeling, veranderingsmanagement en strategische HRM. Daarnaast is Toon als docent werkzaam bij Sioo en de Vrije Universiteit Brussel.


Informatie en inschrijven

Ginkgo organiseert de Summerschool Veranderkunde jaarlijks in samenwerking met Sioo

  • Data: 29 augustus 2022 tot en met 2 september 2022
  • Prijs: 3.450 euro + 680 euro verblijfskosten (bedragen excl. BTW)
  • Locatie: Heerlijckyt van Elsmeren Weg op Halen 2, 3450 Geetbets, BE +32(0)11 69 68 75 / www.heerlijckyt.org

Ben je geïnteresseerd om onze Summerschool te volgen? Dan kan je je via deze knop al inschrijven.

Ben je geïnteresseerd in onze Summerschool Veranderkunde, maar heb je graag nog wat extra informatie?

Online infomomenten

Heb je interesse in de Summerschool maar twijfel je nog of zo’n vijfdaagse wel iets voor jou is, of de opleiding wel aansluit bij jouw wensen en verwachtingen? Dat is logisch. Daarom organiseren we twee online infomomenten waarin we tekst en uitleg geven bij wat je van onze Summerschool mag verwachten. Die vinden plaats op 24/05 en 07/06. Inschrijven kan via onderstaande knop.


Summerschool Veranderkunde: de eerste editie


Volg Gingko Consulting op LinkedIn en blijf op de hoogte van opleidingen en interessant nieuws over veranderkunde