Naar een sterk samenspel tussen top en midden van organisaties

De mensen aan de top beginnen meer en meer te beseffen dat de uitdagingen die op hen afkomen te groot en te complex zijn om ze alleen aan kunnen. Heel veel CEO’s en directieleden waren bijzonder blij dat ze in volle coronacrisis konden terugvallen op een sterk midden.

Maar wie is die sterke mens in het midden van organisaties? Welke conflicterende rollen moeten ze samen opnemen? Over welke kwaliteiten en vaardigheden moeten ze beschikken om hun organisatie doorheen deze complexe uitdagingen te leiden? En wat is dan de rol van de top om een sterk midden te creëren?

Als top krijg je namelijk het midden dat je verdient.  ‘We werven tijgers aan, maar eenmaal in functie worden het katjes’, horen we wel eens. Maar dat heb je dan als top waarschijnlijk zelf mee gecreëerd. Als je het midden geen ruimte geeft om leiderschap te tonen, dan organiseer je zelf de frustratie.

In deze webinar laat Daan Sorgeloos (mede-auteur van het boek Leading from the middle) jullie de kracht van mensen in het midden van organisaties herontdekken en verkennen we samen hoe het samenspel tussen top en midden van jouw organisatie kan worden versterkt.


Praktische info

  • 27 januari 2021
  • 16.00u – 18.00u
  • Inschrijven kan tot 20 januari 2021
  • Nadat je je hebt ingeschreven krijg je een Zoom-link waarmee je kan deelnemen

Meer over Leading from the middle

Leading from the middle is natuurlijk ook de titel van het boek dat Daan schreef samen met Jesse Segers en Koen Marichal. In de aankondingsvideo van het boek leggen de auteurs exact uit aan wie het boek en  dus ook de webinar gericht is.


Inschrijven


Leading from the middle in HR Square

Lees ook het interview met collega Daan Sorgeloos, Jesse Segers en Koen Marichal over hun boek dat recent verscheen in HR Square.