Change is onze specialisatie

Bij Ginkgo Academy bieden we opleidingen aan met de focus op Organisatieontwikkeling, Changemanagement, Leiderschap en Strategisch HRM, voor zowel managers als medewerkers.

De lesgevers en consultants van Ginkgo hebben jarenlange praktijkervaring uit de vele verandertrajecten die ze jaarlijks mee begeleiden, die ze aanvullen met informatie uit het netwerk van ondernemingen, overheidsadministraties en specialisten dat ze door de jaren hebben gebouwd.  Beide elementen zorgen ervoor dat Ginkgo de belangrijkste trends en inzichten kan doorgronden, duiden en trainen. Dat we steeds opnieuw de brug kunnen slaan van theorie naar praktijk en dat we onszelf kunnen blijven heruitvinden en engageren om een bijdrage te leveren aan de creatie van duurzame en constructieve werkomgevingen.

Visie op leren van Change door Ginkgo

Uit elk verandertrajecten kan je leren, ook wanneer het niet goed is gegaan. Wanneer veranderingen in het verleden niet voldoende vaardig werden geïmplementeerd leren medewerkers niet om nieuwe veranderingen sneller te accepteren en te steunen, maar om er afstand van te nemen. Ze hebben geleerd om niet te investeren in de verandering, een volgzame houding aan te nemen vanop afstand, meer focus te leggen op zichzelf en wantrouwen te koesteren ten opzichte van het management.

Op korte termijn leidt dit tot een tragere voortgang van de verandering. Er is weinig openlijk verzet of constructief debat en de medewerkers doen wat van hen verwacht wordt. Over de tijd heen leidt dit passief gedrag tot een verlaagde organisatiebetrokkenheid en motivatie van medewerkers en (project)managers en wordt er aan een belangrijke voorwaarde voor organisatiesucces niet langer voldaan.

Blended learning

We hebben zinvolle lessen getrokken uit de coronapandemie en hebben het goede uit de crisis meegenomen om dat te combineren met de ervaring die we al hadden. Op die manier zijn we tot een vorm van blended learning gekomen die het beste van zowel online als live leervormen combineert. We maken gebruik van een mix van leervormen en proberen die zo goed mogelijk te balanceren.

In het programma zitten zowel virtuele sessies, live sessies, als zelfstudie. Het voordeel daarvan is dat met online voorbereiding (pre-teaching) iedereen op eigen tempo de theorie doorneemt en dat iedereen de live sessies met dezelfde voorkennis begint en we sneller in de diepte en voorbij de theoretische kaders kunnen gaan.

Waarom volg je een opleiding via Ginkgo Academy

  • Je wilt je blijven ontwikkelen en van waarde zijn voor je organisatie en de samenleving.
  • Je zoekt continu nieuwe inzichten die je verder helpen in je werk.
  • Je bent kritisch en gaat graag de discussie aan, wanneer nodig op het scherpst van de snede.

Maar boven alles ben je nieuwsgierig. Niets zal je tegenhouden om vragen te blijven stellen, ook niet wanneer elk antwoord weer nieuwe vragen opwerpt. Je wilt weten hoe het zit.

De opleidingen van Ginkgo Academy hebben behoorlijk wat CV-power en zijn gekend op de markt vanwege de hoge kwaliteit en impact. Door altijd weer de wetenschappelijke inzichten en praktische relevantie samen te brengen, is je kennis state-of-art en geeft een certificaat van Ginkgo Academy je CV een boost!

De opleidingen van de Ginkgo Academy

Volg Gingko Consulting op LinkedIn en blijf op de hoogte van opleidingen en interessant nieuws over veranderkunde