De opleidingen van de Ginkgo Academy


Change is onze specialiteit

Bij Ginkgo Academy bieden we opleidingen aan met de focus op Organisatieontwikkeling, Changemanagement, Leiderschap en Strategisch HRM, voor zowel managers als medewerkers.

De lesgevers en consultants van Ginkgo hebben jarenlange praktijkervaring uit de vele verandertrajecten die ze jaarlijks mee begeleiden. Die ervaring vullen ze aan met informatie uit het netwerk van ondernemingen, overheidsadministraties en specialisten dat ze door de jaren hebben gebouwd. 

Beide elementen zorgen ervoor dat Ginkgo de belangrijkste trends en inzichten kan doorgronden, duiden en trainen. Dat we steeds opnieuw de brug kunnen slaan van theorie naar praktijk en dat we onszelf kunnen blijven heruitvinden en engageren om een bijdrage te leveren aan de creatie van duurzame en constructieve werkomgevingen.

Visie op leren van Change door Ginkgo

Uit elk verandertrajecten kan je leren, ook wanneer het niet goed is gegaan. Wanneer veranderingen in het verleden niet voldoende vaardig werden ge├»mplementeerd, nemen medewerkers afstand van verandering. Ze gaan in ‘overlevingsmodus’ en koesteren wantrouwen ten opzichte van het management.

Op korte termijn leidt dit tot een tragere voortgang van de verandering. Over de tijd heen leidt dit passief gedrag tot een verlaagde organisatiebetrokkenheid en motivatie van medewerkers en (project)managers en wordt er aan een belangrijke voorwaarde voor organisatiesucces niet langer voldaan.

Sneller in de diepte met blended learning

We hebben zinvolle lessen getrokken uit de coronapandemie en hebben het goede uit de crisis meegenomen om dat te combineren met de ervaring die we al hadden. Op die manier zijn we tot een vorm van blended learning gekomen die het beste van zowel online als live leervormen combineert. We maken gebruik van een mix van leervormen en combineren die zo goed mogelijk.

In het programma zitten zowel virtuele sessies, live sessies, als zelfstudie. Het voordeel daarvan is dat met online voorbereiding (pre-teaching) iedereen op eigen tempo de theorie doorneemt en dat iedereen de live sessies met dezelfde voorkennis begint en we sneller in de diepte en voorbij de theoretische kaders kunnen gaan.


Waarom volg je een opleiding via Ginkgo Academy

  • Je wil je blijven ontwikkelen en van waarde zijn voor je organisatie en de samenleving.
  • Je zoekt continu nieuwe inzichten die je verder helpen in je werk.
  • Je bent kritisch en gaat graag de discussie aan, wanneer nodig op het scherpst van de snede.
  • Maar boven alles ben je nieuwsgierig.

De opleidingen van Ginkgo Academy zijn gekend op de markt vanwege de hoge kwaliteit en impact, en ze zijn een meerwaarde voor je CV. Door altijd weer de wetenschappelijke inzichten en praktische relevantie samen te brengen, is je kennis niet alleen up-to-date maar ook wetenschappelijk onderbouwd.

Volg Gingko Consulting op LinkedIn en blijf op de hoogte van opleidingen en interessant nieuws over veranderkunde